OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Spørsmål og svar om streiken

1. Hvilken undervisning skal jeg møte til?

Svar: Du trenger ikke møte til undervisning i fag der læreren er i streik. Du må møte til all undervisning i fag der lærer ikke er i streik. Disse timene kan ikke flyttes på til andre timer der lærer er i streik. Det blir derfor en del «hull» i timeplanen så lenge streiken varer.

1. Hvordan vet jeg om læreren er i streik?

Svar: Lærere som er i streik skal ha lagt beskjed om dette på itslearning-siden til faget. Dersom du ikke finner en slik beskjed, eller annen beskjed fra læreren på itslearning, og læreren ikke har kommet til timen – ta kontakt med en annen lærer, en avdelingsleder eller administrasjonen.

1. Skal jeg levere oppgaver som er planlagt og forberede meg til vurderinger selv om lærer i faget er i streik?

Svar: Ja, du må levere planlagte oppgaver og forberede deg til planlagte vurderinger selv om lærer er i streik. Vi vet ikke hvor lenge streiken vil være. Om den blir avblåst før sommerferien kan det være kort tid til å få gjort og vurdert arbeider, og alt bør da være enten innlevert eller klart. Om det blir mulig å gjøre vurderingsarbeid kan også være avhengig av evt. andre bestemmelser som kommer fra nasjonalt nivå.

1. Vil kontaktlærer som er i streik kunne rydde i fravær på iSkole og innvilge evt. søknader om sletting av fravær?

1. Blir standpunktkarakterer satt nå når det er streik?

Svar: Vi vet ikke hvor lenge streiken varer. Derfor er det vanskelig å svare på spørsmål som dette, fordi det er avhengig av om streiken bli langvarig og av evt. andre bestemmelser som kommer fra nasjonalt nivå. For de fagene der lærer ikke er i streik vil standpunkt settes.

1. Får vi vitnemål nå når det er streik?

Svar: Alle avgangselever vil få et vitnemål som kan brukes til å søke seg inn til læreplass eller høyere utdanning. Nærmere informasjon og detaljer rundt hva som skal med i og være grunnlag for vitnemålet er avhengig av hvor lenge streiken varer og av evt. andre bestemmelser som kommer fra nasjonalt nivå (Kunnskapsdepartementet).

1. Når skal jeg levere inn lærebøkene mine?

Svar: Du kan levere lærebøker og andre læremidler du har lånt på Biblioteket når du ikke lenger trenger disse til undervisning/skolearbeid for resten av skoleåret.

1. Blir det avslutning for avgangselevene i siste skoleuke?

Svar: Ja, avslutninger gjennomføres også dersom det fortsatt er streik.

Avslutningene er planlagt slik:

Yrkesfag Vg2 Torsdag 17.juni kl 10.00

ST3A, ST3B, ST3C, ST3D og ST3E Torsdag 17.juni kl. 13.00