OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Ting du bør ordne før skolestart

Mye skal gjøres før skoleåret kommer i gang. Her er huskelisten.

Her finner du info om skolestart

• Du som skal begynne på vg1: Hvis du oppga telefonnummer da du søkte skoleplass vil du før skolestart motta en SMS med din Feide ID (brukernavn) i løpet av uke 33. Lag deg et passord ved å gå inn på vår passordportal og velge «Aktiver brukerkonto». Følg instruksjonen på skjermen. Ta vare på dette brukernavnet og passordet, du kommer til å ha bruk for det ofte når du begynner på skolen.

• Foresatte til vg1-elever må signere Avtale om leie av bærbar datamaskin og lån av bøker, lærebøker og andre læremidler. Les mer om pc-ordningen og avtalen her

• Du som skal begynne på Idrettsfag Vg1: Fyll ut skjema for valg av bredde- eller toppidrett og valg av fordypningsidrett. Her finner du skjemaet i pdf (PDF, 156 kB) og i wordformat (DOCX, 111 kB). Det ferdig utfylte skjemaet sendes til bodin-post@vgs.nfk.no Frist: 16. august 2021.

• Søk om skoleskyss hvis du har rett til det. Du må søke på nytt hvert år.
    Når du søker må du oppgi klasse, du som er ny på Bodin velger en av følgende klasser, bytt ut ettallet med et totall hvis du skal begynne på vg2, og bytt til et tretall hvis du skal begynne på vg3.
    Elektro og datateknologi: EL1A
    Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign: FB1A
    Idrettsfag: ID1A
    Informasjonsteknologi og medieproduksjon: IM1A
    Kunst, design og arkitektur: KD1A
    Medier og kommunikasjon: ME1A
    Studiespesialiserende: ST1A
    Forskerlinja: ST1E
    Teknologi- og industrifag: TP1A
    Påbygging: ST3P

• Kjøp deg et vanlig hengelås. Ta det med første skoledag. Hengelåset skal brukes på bokskapet som du kommer til å få tildelt.

• Søk om utstyrsstipend. Elever på videregående skole, som har ungdomsrett med opptak gjennom VIGO, søker elektronisk fra Vigo. Andre elever søker på lånekassens hjemmeside ved å gå inn på «Dine sider» og logge inn med MinID.

• Nordland fylkeskommune oppfordrer alle elever til å opprette digital postkasse. Dette kan gjøres ved å oppdatere kontaktinformasjon i Altinn eller ved å bruke "Digipost" eller "e-Boks". Her kan du lese mer om digitale postkasser. Hvis du har en digital postkasse vil enkelte brev fra skolen bli sendt digitalt, for eksempel svar på søknader, vedtak som er gjort ved skolen din eller svar på eventuelle klager. Vi gjør oppmerksom på at svar om skoleplass skjer på vanlig måte, at elevene får svar på mobil gjennom SMS.

• Lik oss gjerne på Facebook og Instagram - mange av utdanningsprogrammene våre har også egne facebooksider og instagramkontoer.