OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Ting du bør ordne før skolestart

Gullapp med huskeliste for skolestart - Klikk for stort bildeMye skal gjøres før skoleåret kommer i gang. Her er huskelisten.

Her finner du info om skolestart

• Du som skal begynne på vg1: Hvis du oppga telefonnummer da du søkte skoleplass vil du motta en SMS med din Feide ID (brukernavn) i løpet av uke 33. Lag deg et passord ved å gå inn på vår passordportal og velge «Aktiver brukerkonto». Følg instruksjonen på skjermen. Ta vare på dette brukernavnet og passordet, du kommer til å ha bruk for det ofte når du begynner på skolen.

• Foresatte til vg1-elever må signere Avtale om leie av bærbar datamaskin og lån av bøker, lærebøker og andre læremidler. Les mer om pc-ordningen og avtalen her

• Du som skal begynne på Idrettsfag Vg1: Fyll ut skjema for valg av bredde- eller toppidrett og valg av fordypningsidrett. Her finner du skjemaet i pdf (PDF, 157 kB) og i wordformat (DOCX, 114 kB). Det ferdig utfylte skjemaet sendes til bodin-post@vgs.nfk.no Frist: 1. august 2022.

• Søk om skoleskyss hvis du bor mer enn 4 km fra skolen. Du må søke på nytt hvert år.
    Når du søker må du oppgi klasse, du som er ny på Bodin velger en av følgende klasser:
    Elektro og datateknologi: 1ELA
    Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign: 1FBA
    Idrettsfag: ID1A
    Informasjonsteknologi og medieproduksjon: 1IMA
    Kunst, design og arkitektur: 1KDA
    Medier og kommunikasjon: 1MEA
    Studiespesialiserende: 1STA
    Forskerlinja: 1STE
    Teknologi- og industrifag: 1TPA
    Påbygging: 3PBA
    bytt ut ettallet med et totall hvis du skal begynne på vg2, og bytt til et tretall hvis du skal begynne på vg3

• Søk om utstyrsstipend. Elever på videregående skole, som har ungdomsrett med opptak gjennom VIGO, søker elektronisk fra Vigo. Andre elever søker på lånekassens hjemmeside ved å gå inn på «Dine sider» og logge inn med MinID.

• Nordland fylkeskommune oppfordrer alle elever til å opprette digital postkasse. Dette kan gjøres ved å oppdatere kontaktinformasjon i Altinn eller ved å bruke "Digipost" eller "e-Boks". Her kan du lese mer om digitale postkasser. Hvis du har en digital postkasse vil enkelte brev fra skolen bli sendt digitalt, for eksempel svar på søknader, vedtak som er gjort ved skolen din eller svar på eventuelle klager. Vi gjør oppmerksom på at svar om skoleplass skjer på vanlig måte, at elevene får svar på mobil gjennom SMS.

• Kjøp deg et vanlig hengelås. Ta det med første skoledag. Hengelåset skal brukes på bokskapet som du kommer til å få tildelt.

• Lik oss gjerne på Facebook og Instagram - mange av utdanningsprogrammene våre har også egne facebooksider og instagramkontoer.