OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Resultater fra skolevalget på Bodin

Resultatene fra årets skolevalg er klare.

Figur som viser valgresultatene - Klikk for stort bilde

Årets vinnere

To av partiene fikk over 20 % av stemmene: Fremskrittspartiet fikk 27,7 % mens SV fikk 22,8 %. Begge disse partiene​ viser stor framgang i Nordland siden forrige valg. Hvis det kommende kommunevalget viser lignende tall kan vi se fram til noen utradisjonelle og spennende samarbeidsløsninger i kommunestyret de kommende årene.

Høyre: 18,9 % 
Arbeiderpartiet: 10,6 %
 
Venstre: 6,1 % 
Senterpartiet: 3,9 %
MDG: 3,7 %
Rødt: 2,2 %

Resten av partiene fikk under 2% hver. Blant disse fikk Pensjonistpartiet 9 stemmer (1,5 %), KRF 8 stemmer og Industri- og Næringspartiet 5 stemmer. Norgesdemokratene, Liberalistene og De Konservative hanket inn én stemme hver.

Høyeste valgdeltakelse på over 20 år

Valgdeltakelsen på Bodin i år var på over 77%. Dette er den høyeste valgdeltakelsen vi har sett i skolevalg hos oss siden 2001. Vi har imidlertid fortsatt litt å gå på, og vi oppfordrer selvsagt alle som har stemmerett til å benytte seg av muligheten til å stemme i årets valg.

Resultater fra hele landet:

FrP øker fra 8,1 % i 2019 til 19,5 % i år, og har med det den største økningen av alle partiene, på 11,4 prosentpoeng.
Med 21,9 % er Høyre oppe på 20-tallet for første gang siden 2013, og øker med 8,9 prosentpoeng.
Ap går tilbake med 9,5 prosentpoeng fra 26,5 % til 17 %, og er med det partiet som taper flest stemmer sammenlignet med skolevalget i 2019.

Se alle resultatene fra skolevalget