OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Tone Aaness - "Girafflandet"

Tone Aaness er kjent for maleri, tegning, skulptur og performance art.

Hun har gått i lære hos Tor Kvarv, og studert kunst i Firenze og Göteborg. Hun har holdt flere utstillinger både separat og felles, og jobber ofte med filosofiske og politiske problemstillinger der kunst og debatt går hånd i hånd. Hun bor her i Bodø, og har tilknytning til Bodin også som lærer i en periode på 2000-tallet.

Om kunstverket:
Girafflandet, 120x180 cm.
Verket er fra Tones debut-utstilling "Part of the Planet" som ble holdt på Jakhelln brygge i 2005. Mange av bildene på utstillingen hadde giraffmotiver. Den lille røde «Part of the planet»-logoen er felles for alle bildene fra denne utstillingen. Les mer om utstillingen i Avisa Nordland 9. desember 2005 på nasjonalbibliotekets nettsider.

Bildet ble kjøpt inn av fire byggentreprenører og gitt til Bodin da den nye realfagsfløyen sto ferdig i 2007. Maleriet er i olje og akryl på plate, og har sort ramme i heltre.

Bildet henger over inngangen til idrettsfløyen og kan best betraktes fra realfagsplatået.