Forskerlinja er en spennende og kreativ vei til studiekompetanse med realfaglig fordypning.
Du har alle fellesfagene som elever på Studiespesialisering også har. I tillegg får du et bredt grunnlag i realfag, og vil etter tre år på forskerlinja være godt forberedt til videre studier, for eksempel innen teknologisk eller medisinsk utdanning. Hovedforskjellen til ordinær studiespesialisering er at du på Vg1 har programfaget Teknologi og forskningslære i tillegg, at du har flere fag sammen med din klasse, og at det er færre fag som kan velge på Vg2 og Vg3, siden de er fastsatt for forskerlinjen:
Ved å velge forskerlinje får du programfagene Teknologi og forskningslære 1 og 2, matematikk R1, fysikk 1, kjemi 1. På Vg1 har du matematikk 1T. Alle disse fagene har du sammen med klassen din. I tillegg velger du ett fag på Vg2 og ett fag på Vg3 selv.
Utforskning og kreativitet er viktige arbeidsmetoder, og de brukes både i de enkelte fagene og veldig ofte tverrfaglig.
På Vg3 får du presentere egne forskningsresultater på TOF - Bodinkonferansen i samarbeid med Nord universitet og lokalt næringsliv.
Forskerklassen har vanligvis to lengre ekskursjoner: på Vg1 drar vi til Andøya Space Senter i forbindelse med et stort prosjekt i faget Teknologi og forskningslære 1. Og allerede fra Vg1 planlegger klassen en reise til Padova i Galileos fotspor. På denne reisen er det faglig innhold knyttet til nesten alle fag, og elevene jobber gjerne med dugnader for å samle inn penger til turen.
Vi har kontakt og samarbeid med flere lokale bedrifter, Bodø kommune og Nord universitet, noe som gir elevene innblikk hvordan realfag brukes i samfunnet.
Hvis du har tatt 1T matematikk på ungdomsskolen, altså forsert faget, kan du fortsette med R1 på Vg1 i forskerklassen