OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Huskeliste før sommerferien

Klikk for stort bildeBøker

Husk å levere lærebøker før du tar ferie. Bøker du ønsker å beholde over sommeren må fornyes, ta kontakt med biblioteket.

Eventuelle lærebøker som du skal bruke neste år også må fornyes hvis du ønsker å beholde dem over sommeren. Materiale som ikke fornyes eller leveres blir purret og etter hvert sendt regning på. Det koster 500,- pr bok. Her kan du lese mer om hva du må gjøre hvis du har mistet noe eller fått regning.

Biblioteket vil være åpent i sommerferien. Ta gjerne kontakt eller kom innom i løpet av sommeren.

Bokskap

Alle bokskap må tømmes og hengelås må fjernes før sommerferien. Etter skoleslutt klippes låser og innholdet blir kastet. Skapene blir deretter vasket og gjort klart til nytt skoleår. Du kan ikke bruke skapet i sommerferien selv om du skal fortsette på skolen til neste år.

Fravær

Dersom du har dokumentert fravær som ikke skal føres på vitnemålet, må du søke om dette senest 04.06 2020. Det finnes et eget skjema for detteHer kan du lese mer om fravær.

Ta vare på busskort

Busskortet ditt vil bli gyldig neste skoleår dersom du søker om og fortsatt har rett til skoleskyss. Hvis du roter bort busskortet koster det kr. 100,- for et nytt. Alle må søke om skoleskyss på nett hvert år, også de som har hatt skoleskyss i år må søke på nytt. Busskortet (skolekortet) blir oppdatert når søknaden er innvilget.

Ta vare på dokumentene dine

Avgangselever vil miste tilgang til OneDrive, Itslearning, skoleepost og alle officeprogrammene (blant annet word, powerpoint og excel). Eventuelle dokumenter du vil ta vare på må lagres lokalt på din pc (på C:) eller for eksempel i en privat skytjeneste. Spør på IT-avdelingen hvis du er usikker på hvordan du kan ta vare på dokumentene dine.

Avgangselev? Sørg for at du har skrive/regneprogram

Mange av de som skal studere videre eller jobbe vil få tilgang til officeprogrammene via sin skole eller arbeidsgiver, men hvis du vil være sikker på at du har skrive/regneprogrammer tilgjengelig anbefaler vi deg å laste ned fri (gratis) programvare, for eksempel LibreOffice, last ned LibreOffice her

Klagefrister

Du har rett til å klage på standpunktkarakter og eksamenskarakter i henhold til Opplæringsloven.
Klagefristen på karaktersetting er 10 dager regnet fra den dagen du er blitt kjent med resultatet eller burde ha gjort deg kjent med resultatet (når resultatet er offentliggjort på iSkole). Her kan du lese mer om hvilke karakterer du kan klage på og hvordan du går fram. Dersom du skal søke på høyere utdanning i år er hurtigklagefristen 16. juni kl. 15.00, da vil klagen bli behandlet raskt og i tide til inntaket.

Sjekk at skolen har din rette postadresse

I 2021 vil forhåpentligvis mange vitnemål og kompetansebevis bli delt ut til våre elever. Husk at ditt vitnemål er et verdipapir og at du må betale avgift hvis det blir borte og du må bestille en kopi. Vitnemål som ikke blir delt ut sendes i posten (vitnemål lastes også opp i nasjonal vitnemålsdatabase). Sørg for at skolen har din korrekte adresse slik at du får ditt vitnemål uten forsinkelser. Sjekk adressen din på iSkole, og meld eventuelle adresseendringer til bodin-post@vgs.nfk.no

Klasserom

Klassene må huske å rydde klasserommene før ferien.

Husk også at du må bekrefte at du vil ha skoleplassen når du får tilbud om plass.